Een goede traplift kopen is niet alleen duur, maar u wilt er ook vele jaren gebruik van maken. De traplift die u koopt moet dan ook goed zijn. Het is een investering in uw veiligheid, welzijn en comfort.

Voordat u tot het aanschaffen van een traplift overgaat, is het van belang te weten wat voor traplift u nodig heeft en wat de kosten en mogelijkheden zijn.

Type trapliften

Ieder mens en ieder huis is anders. De fabrikanten van trapliften bieden oplossingen aan voor de verschillende situaties . Om te beginnen is het van belang na te gaan wat voor type traplift u nodig heeft. Er zijn zes verschillende type trapliften, namelijk: de standaard traplift, de rolstoellift, de obesitas traplift, de kindertraplift, de buitentraplift en de gewone lift.

traplift kopen
Een traplift kopen hoeft niet moeilijk te zijn

Gezien ook niet ieder huis hetzelfde is en daarmee iedere trap kunt u niet altijd gebruik maken van een kant en klare traplift oplossing. Wanneer u een rechte trap heeft met een doorsnee lengte, dan kunt u gebruik maken van een kant en klare traplift. De kosten van een rechte traplift liggen dan ook lager dan een traplift met bochten erin. De traplift met bochten kan ook uit kant en klare delen bestaan, maar het samenstellen in installeren kost meer tijd.

Traplift kosten

De kosten voor een traplift zijn afhankelijk van de complexiteit en kwaliteit van de benodigde traplift. De minst complexe trapliften zijn rechte trapliften. De kosten voor een rechte traplift uit het goedkope prijssegment variëren tussen de 2.800 en 3.500 euro. Wilt u een traplift uit het luxe segment dan kunt u uitgaan van een prijs tussen de 6.500 en 10.500 euro.

De kosten voor een traplift met een bocht liggen aanzienlijk hoger. Wilt u een traplift met bochten uit het goedkope prijssegment dan kunt u rekenen op een prijs tussen de 6.000 en 9.000 euro. Voor een traplift uit het luxe segment betaald u tussen de 12.000 en 15.000 euro.

Traplift financiering

Ongeacht de complexiteit en kwaliteit van de traplift die u wilt aanschaffen blijft het een dure investering. Heeft u hulp nodig bij het financieren van uw traplift dan kunt u dit aangeven bij de door u gekozen leverancier. In sommige gevallen is het mogelijk om de traplift in gespreide periodes te betalen.

Tip – Zorg ervoor dat u de traplift pas volledig afbetaald als u tevreden bent over de installatie van de trap. Op deze manier voorkomt u dat de leverancier zich er te makkelijk vanaf maakt.

Traplift aanbiedingen

Hoe hoger een uitgave hoe meer geld u kunt besparen wanneer u ingaat op een aanbieding van een leverancier.  We raden u dan ook aan om de lopende aanbiedingen voor trapliften in de gaten te houden en verschillende leveranciers te vergelijken.

Tweedehands traplift

Om geld te besparen kunt u ook op zoek gaan naar tweedehands trapliften. Het voordeel van een gebruikte traplift is uiteraard dat de prijs een stuk lager ligt. Er zijn particulieren die in lokale kranten en op het internet gebruikte trapliften aanbieden. De prijs die particulieren hanteren zijn in het algemeen lager, maar u zult alsnog een bedrijf in moeten huren om u te helpen bij installatie. Zorg ervoor dat u de kosten met het installatiebedrijf overlegd, zodat u niet voor verassingen komt te staan wanneer u de traplift tweedehands koopt.

Sommige leveranciers van trapliften bieden ook trapliften aan. De prijs van deze trapliften ligt hoger, maar de leveranciers leveren vaak ook service bij de tweedehands trapliften. De service bestaat dan vaak uit het installeren, een garantie van één of enkele jaren en een lokale ondersteuning.

Alternatieven

Er zijn ook alternatieven voor het kopen van een traplift. Om een gedegen keuze te maken is het voor u van belang om te weten wat de alternatieven zijn. Allereerst kunt u ervoor kiezen om een traplift te huren. Het huren van een traplift is interessant wanneer u voor een korte periode een traplift nodig heeft. Een andere optie is de WMO traplift. Voor een WMO-traplift kunt u bij het WMO-loket in uw gemeente terecht. De WMO-traplift is interessant wanneer u geen specifieke wensen heeft. Bij de meeste gemeentes heeft u namelijk weinig inspraak in welke traplift u krijgt.

1 dacht op “Traplift kopen”

  1. In de buurt waar je woont kopen is het handigst. Een website zonder adres is dus waardeloos. Wij runnen een servicepunt en willen mensen adviseren. Gaat wel zo gemakkelijk met een adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.