Een traplift huren is een aantrekkelijke oplossing wanneer u voor een korte periode een traplift nodig heeft. Wanneer u bijvoorbeeld op korte termijn verhuist of tijdelijk bij een familielid intrekt is het financieel niet interessant om een traplift aan te schaffen. Het is belangrijk om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen om zo een weloverwogen beslissing te maken de grootste afweging zitten hem in het kostenplaatje, maar gemak speelt ook een rol. Wel goed om te weten is dat trapliften voor een grootdeel maatwerkoplossingen zijn. Met name de rails van trapliften met een bocht er in worden specifiek voor uw trap gemaakt en zijn daarom minder interessant verhuurbaar object voor een trapliftleverancier.

Een traplift huren: de voordelen

Een traplift huren kan financieel gezien voordeliger zijn, maar huren biedt ook andere voordelen.  Het verhuurbedrijf zal veelal zelf alle zaken rondom de traplift, zoals onderhoud en reparaties regelen. De verhuurder komt de traplift bij u monteren en ook demonteren aan het einde van de huurperiode. Mocht er iets mis zijn met de traplift dan komt er een monteur langs om het op te lossen. Let er wel op dat dit alles onderdeel is van de voorwaarden van een verhuurbedrijf. We raden u aan hier goed op te letten bij het kiezen van een trapliftverhuurbedrijf. Aandachtspunten bij het huren van een traplift zijn dus:

  • Is montage en demontage inbegrepen? In de meeste gevallen is dit inbegrepen, maar het is belangrijk dat u nagaat of hier kosten voor in rekening gebracht worden.
  • Wat is de minimale huurperiode? Dit kan erg verschillen, maar 12 maanden is een gangbare minimale huurperiode.
  • Is onderhoud inbegrepen in de huurprijs? Meestal wel, het zou immers voor de verhuurder ongewenst zijn dat u of een derde partij onderhoud pleegt aan het eigendom van de verhuurder, maar ook dit moet u controleren bij het aangaan van een overeenkomst.
  • Hoeveel bedraagt eventuele borg? Dit zal een paar honderd euro zijn. Controleer ook onder welke voorwaarden de verhuurder aanspraak kan maken op de borg. U wilt er zeker van zijn dat kosten die onder regulier onderhoud zouden moeten vallen, niet op uw borgsom worden verhaald.
  • Eventueel opzegtermijn. Stel dat u de traplift op korte termijn niet meer nodig hebt, dan kan een opzegtermijn van enkele weken of maanden vervelend zijn.
  • De huurpijs kan sterk variëren tussen rechte trapliften en trapliften met een bocht.
traplift huren
Een traplift huren: een prima optie!

De kosten van een traplift huren

Om een gedegen keuze te maken is het belangrijkste waarschijnlijk de financiële afweging. Wanneer u een traplift koopt kunt u rekenen op een rekening van ergens tussen de 3.000 en 15.000 Euro. Deze rekening moet u vaak in één keer voldoen. Tenzij u een vergoedingsregeling (WMO) heeft getroffen via de gemeente. De kosten van een traplift huren variëren van de 90 tot 300 Euro per maand. Ook hierbij geldt dat de kosten van de traplift hoger is als deze langer of complexer is. Andere kosten voor het huren van een traplift kunnen bestaan uit een borg voor het materiaal. Ook zult u bij de meeste  leveranciers een aanbetaling moeten doen.

Traplift huren tip

We raden u aan veel verschillende leveranciers van trapliften te benaderen en offertes bij hen aan te vragen. Lees de offertes door en beslist en vergelijk zo welke leveranciers u de beste oplossing, prijs en huurvoorwaarden bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.