Een nieuwe traplift kopen en laten installeren behoeft een behoorlijk budget. Een tweedehands traplift bied dan uitkomst! Voor veel mensen is een traplift voor persoonlijk gebruik een dure aangelegenheid en om die rede soms ook niet realistisch. In dat geval kan het interessant zijn om een traplift tweedehands te kopen. Hiermee kunt u de kosten namelijk aanzienlijk omlaag brengen. Inleveren op kwaliteit en veiligheid is niet nodig. Leveranciers zoals 123traplift leveren gebruikte trapliften. Zij kopen gebruikte trapliften op en reviseren deze. Vervolgens worden die te koop aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen.

In de meeste gevallen wordt bij een tweedehands trap wel een nieuwe rails op maat van uw trap geleverd. Het kan echter zijn dat een aanbieder ook nog genoeg rails beschikbaar heeft die toevallig op uw trap past, maar reken hier niet op.

Met een tweedehands traplift bespaart u soms wel tot 40%. U moet zich echter wel bewust zijn van mogelijke extra kosten die u niet heeft bij een nieuwe traplift door extra onderhoud.

Wat kost een tweedehands traplift ongeveer?

We hebben de prijzen van een aantal leveranciers die gebruikte trapliften aanbieden vergeleken:

Merk Rechte trap Trap met 1 bocht Trap met meerdere bochten
123trapliften € 1.850 * € 3.250 * € 4.000 *
handicare € 2.000 * € 4.000 * € 5.000 *
smienk trapliften € 1.690 ** € 2.190 ** € 2.690 **
tiptop-trapliften € 1.490 ** € 2.490 ** € 2.690 **

* inclusief btw en installatie!
** vanaf prijs

Beschikbaarheid van tweedehands trapliften

Beschikbaarheid is daarmee ook een van de factoren die u bij het overwegen van een tweedehands traplift in acht moet nemen. In tegenstelling tot nieuwe trapliften is de voorraad aan tweedehands trapliften vrij willekeurig en niet direct beïnvloedbaar door de fabrikant. U bent hierin simpelweg afhankelijk van wat er voorradig is. Het is daarom aan te raden om bij verschillende aanbieders te inventariseren. Velen hebben tweedehands trapliften beschikbaar. Indien deze er niet zijn kunt u aangeven op de hoogte gehouden te willen worden mochten ze aan een voorraad van tweedehands trapliften komen.

Tweedehands traplift kwaliteit

Op het gebied van kwaliteit hoeft u bij een tweedehands traplift vaak niet veel in te leveren ten opzichte van een nieuwe traplift. Hoewel de technologie in nieuwe trapliften zich over de jaren heen natuurlijk ontwikkelt zijn oudere modellen veelal prima te gebruiken. Het belangrijkste hierin is hoe goed de traplift tijdens eerder gebruik is onderhouden en of de trapliftleverancier veel opknapwerk heeft verricht aan de trapliftstoel en de motor. De rails is een ander verhaal. Bij veel tweedehands trapliften wordt de rail gewoon nieuw geleverd. Dat komt omdat deze helemaal op maat gemaakt moet worden voor uw trap. Tweedehands railsen kunnen wel hergebruikt worden maar er moeten dan maar toevallig stukken tweedehands rails zijn die op uw trap passen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie op een tweedehands traplift?

Garantie op een tweedehands traplift is vaak geen probleem. Hoewel het aantal jaren dat een leverancier garantie kan en wil geven meestal wel lager is dan bij een nieuwe traplift omdat belangrijke onderdelen zoals de motorunit al wat versleten zijn. 123traplift biedt bijvoorbeeld standaard 1 jaar garantie bij een gebruikte traplift en verlengt deze garantie tot aan vijf jaar als u ook door hen het onderhoudswerk en controles laat doen. Het is verstandig om een vaste partij te hebben die het onderhoud van de gebruikte traplift op zich neemt. Als uw traplift een storing heeft in het weekend of ’s nachts, is het fijn als er snel iemand langs kan komen op het probleem te verhelpen.

traplift tweedehands
Een tweedehands traplift is een goede optie indien uw budget beperkt is

Kan ik een tweedehands traplift sneller krijgen dan een nieuwe?

U moet voor een tweedehands traplift wel rekening houden met een langere levertijd. Dit komt doordat de rails vaak wel apart besteld en gemaakt moet worden, anders dan bij nieuwe trapliften. Verder is het zo dat net als bij een nieuwe traplift, het trailssysteem op maat gemaakt moet worden. Hiermee is het bestellen van een tweedehands traplift over het algemeen niet sneller dan een nieuwe traplift. Ook geldt voor tweedehands trapliften dat rechte trapliften makkelijker te verkrijgen zijn. Trapliften met een bocht zijn minder makkelijk opnieuw te gebruiken omdat de bochten exact moeten passen op de trap.

Hoeveel kosten kan ik besparen met een tweedehands traplift?

Dit ligt uiteraard aan het model traplift en de leverancier waarbij u deze aanschaft. Over het algemeen leveren fabrikanten ook hun eigen tweedehands modellen. Hierbij moet u rekenen op een directe kostenbesparing van 20 tot 40% daar staat echter wel tegenover dat de garantieconstructie en een onderhoudscontract anders zijn geregeld dan bij een nieuwe traplift. Hierdoor kan deze initiële besparing netto toch minder zijn.

Is een tweedehands trapift wel veilig?

Ja, tweedehands trapliften zijn veilig. Als u via een leverancier een gebruikte traplift koopt worden die door hen altijd eerst gecontroleerd. Versleten onderdelen worden vervangen of gereviseerd. Vervolgens zullen zij de tweede hands traplift professioneel bij u installeren, net als bij een nieuwe. Op dit gebied worden door trapliftmeveranciers geen concessies gedaan. Indien u parctulier een traplift tweedehands overneemt is het natuurlijk een ander verhaal. In dat geval is het sterk aan te raden om een professional naar de staat van de het gehele systeem en de mechanische onderdelen te laten kijken om eventuele veiligheidsrisico’s te bepalen. De bij de installatie van een traplift die u particulier op de kop hebt getikt moet u zelf regelen. Vanzelfsprekend moet u ook hier letten op de veiligheid.

Ik wil mijn eigen traplift tweedehands verkopen. Hoe moet ik dit aanpakken?

Als u uw eigen traplift van de hand wit doen omdat u bijvoorbeeld gelijkvloers gaat wonen of een nieuwe traplift laat installeren in uw huis kunt u twee dingen doen: U kunt uw traplift particulier doorverkopen, hiermee krijgt u de beste prijs aangezien er geen tussenpartij bij betrokken hoeft te zijn. Dit is echter wel erg lastig. Ten eerste is het moeilijk om überhaupt afnemers te vinden en ten tweede hebben zowel de afnemen als de aanbieder (u) in veel gevallen niet de expertise om een correcte installatie en werking in de nieuwe situatie te kunnen waarborgen.

Voor veel afnemers is het daarom aantrekkelijker om een tweedehands traplift te kopen via een normale trapliftaanbieder die ook nieuwe trapliften levert. Niet alleen omdat deze de expertise qua installatie en onderhoud heeft, maar ook omdat een bekwame leverancier makkelijker bepaalde onderdelen die nodig zijn voor de nieuwe plek van installatie voorradig heeft. Voor u als aanbieder van een tweedehands traplift bent u daarom vaak genoodzaakt deze te terug te verkopen aan de fabrikant, tegen een prijs die lager is dan de markt normaliter zou bieden.

2 opmerkingen over “Traplift tweedehands”

 1. traplift voor rechte trap 15 treden 18 cm wat kost mij dat tweede hands.
  groetjes hans

 2. Geachte lezer,
  Ik wil heel graag een stel helpen die het zeer zwaar hebben in dit leven. Zij , Monique heeft een ernstige vorm van de ziekte van Lyme. Monique heeft veel last van allerlei intolerantie, waaronder licht en geluid. Helaas is de buurt waarin zij wonen niet zo erg begaan met haar lot waardoor Monique dagelijks moet vechten tegen de opzettelijk geproduceerde geluiden van haar buurman met als gevolg zware hoofdpijnen. Ondanks de smeekbeden van Dennis, haar partner, blijft de buurman doorgaan.
  Omdat Monique het niet meer aankan moesten zij verhuizen naar een vrijstaande koopwoning. De consequentie daarvan is dat zij financieel ontzettend zwaar zitten. Een andere oplossing was er niet.
  Het huis moet echter aan de binnenkant worden opgeknapt en dat brengt weer extra kosten met zich mee. Ik wil deze mensen helpen met het schilderen van het huis. Het is mij echter financieel niet mogelijk om overal mee te helpen. Al koop ik zo nu en dan een staatslot in de hoop dat er voor hun een flinke prijs op valt
  Monique is bed en bank gebonden daardoor afhankelijk van een traplift. De lift in de bestaande woning kan niet worden meegenomen. Daarom doe ik een beroep op u om voor één keer dit stel te helpen met het belangeloos beschikbaar stellen van een traplift. Het hoeft geen nieuwe te zijn maar dat mag natuurlijk wel.
  Ik ben geen familie van de Monique en Dennis maar trek mij het lot van deze mensen erg aan. U kunt deze mensen helpen door een keer uw hand over uw hart te halen. Het kopen en huren van een traplift zit er, door de gedwongen financiële situatie, helaas niet in.
  Ik help zelf een moeder met 6 kinderen aan een nier als nierdonor bij leven maar pas nadat ik Dennis en Monique geholpen heb. Helaas kan ik niet iedereen helpen, hoe graag ik dat ook wil. Als u deze twee mensen wil en kan helpen door het beschikbaar stellen en plaatsen van een traplift, zal ik alle moeite ondernemen om de beschikbare media kanalen te gebruiken en u mogelijk bij het programma Radar een warme douche te geven. Ik hoop zo op een positieve reactie van U! Heel graag verneem ik uw reactie.
  Met vriendelijke groet
  René Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.