Prijs traplift: Onderzoek naar prijzen van trapliften

Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste leverancier is maarliefst 1.345 euro. Bij de duurste leverancier betaald u dus 54,9% meer.” De prijs van trapliften varieert op basis van de kwaliteit, maar ook op basis van complexiteit. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de prijs. Datzelfde geldt ook voor de complexiteit. Wanneer u in uw woning een trap met één of meerdere bochten heeft of een erg lange trap, dan gaat de prijs omhoog. Dit alles klinkt heel logisch, maar wat minder inzichtelijk is, is de prijs van de verschillende leveranciers van trapliften. Als consument zult u verscheidene offertes via omslachtige formulieren moeten aanvragen en deze vergelijken om inzicht te krijgen.

Onderzoek naar de prijs

traplift prijzenOm inzicht te krijgen in de prijzen van verschillende leveranciers hebben wij offertes bij zes leveranciers opgevraagd. Het doel van het onderzoek is nagaan of er veel verschil in prijs zit bij verschillende leveranciers.

De cijfers

Voor het overzicht hebben we ons enkel gestort op de prijzen van rechte trapliften. De prijzen van deze trapliften liggen het laagst en daarmee is onze verwachting dat het verschil in prijs tussen de verschillende leveranciers ook lager is. Bent u op zoek naar een complexere trapoplossing dan kunt u erop rekenen dat het verschil in prijs nog groter is. De prijzen van de verschillende leveranciers

 1. Leverancier 1: 2.795 euro
 2. Leverancier 2: 2.450 euro
 3. Leverancier 3: 3.000 euro
 4. Leverancier 4: 3.500 euro
 5. Leverancier 5: 2.900 euro
 6. Leverancier 6: 3.795 euro

*De prijzen zijn inclusief btw.

Prijsconclusie

In het onderzoek hebben we zes verschillende traplift leveranciers vergeleken. De laagste prijs voor een rechte traplift is 2.450 euro. De hoogst vastgestelde prijs is 3.795 euro. De gemiddelde prijs van alle leveranciers is 3.073 euro.  Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste leverancier is maarliefst 1.345 euro. Bij de duurste leverancier betaald u dus 54,9% meer. Dat betekend dat u meer dan de helft van het aankoop bedrag kan besparen als u verschillende leveranciers met elkaar vergelijkt.

Prijsonderhandelingen

Met de leverancier van uw traplift kunt u afspraken maken over de prijs of de servicevoorwaarden. Op de prijs van trapliften zit over het algemeen veel marge. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, zodat u hierop kunt inspelen bij de onderhandelingen. Verder kunt u uw eigen kosten laag houden door bijvoorbeeld over de garantie of onderhoud te onderhandelen.

Huurprijs

U kunt er ook voor kiezen om een traplift te huren in plaats van te kopen. De prijzen voor huren liggen rond de 80 euro per maand. Bovenop de huurprijs komen vaak nog installatiekosten en in sommige gevallen ook servicekosten. We raden u aan de prijzen te vergelijken en ook te vergelijken met de kosten van een traplift kopen.

Stroomgebruik

Bij sommige gebruiksvoorwerpen is het relevant om het energieverbruik mee te nemen wanneer we kijken naar de prijs. De elektriciteitskosten van een traplift zijn over het algemeen laag. Een gemiddelde traplift verbruikt ongeveer 10 cent per dag. Dit is bij een gebruik van zeven keer per dag(retour).

69 opmerkingen over “Prijs traplift: Onderzoek naar prijzen van trapliften”

 1. Handige informatie Kathelijne, bedankt. De prijzen van de leveranciers zijn inderdaad erg onduidelijk. Ze geven ook niet duidelijk aan wat ze wel en niet leveren. Denk je dat ze dit bewust doen, of is dit toeval?

 2. Fijn te lezen dat het energieverbruik van een traplift zo mee valt, kon deze nergens anders vinden. Bedankt!

 3. Hallo Reindert,

  Allereerst bedankt voor uw reactie. Het is voor ons altijd leuk als mensen deel nemen aan de discussie.

  De leveranciers van trapliften doen dit bewust. Het hoofddoel is waarschijnlijk niet om het vergelijken onmogelijk te maken. Het is waarschijnlijk meer dat ze controle willen houden over de manier waarop de prijzen naar buiten komen. Als ze een hogere prijs hanteren dan concurrenten, dan willen ze dit in een mooie brochure toelichten en ook aangeven waarom hun trapliften de extra kosten waard zijn. Wanneer dit in een vergelijkingssite verdwijnt dan bestaat de kans dat de context verloren raakt.

  Succes met de zoektocht naar een traplift die bij u past! Als u nog verdere vragen heeft dan horen we het graag.

 4. Goed dat u de prijsonderhandelingen nog noemt. Dat wordt tegenwoordig door de mensen vaak vergeten. Mensen accepteren maar de prijs die men vraag, hoe ongeloofwaardig die ook mag zijn.

 5. Beste Paul,

  De prijzen die in bovenstaand artikel voor trapliften genoemd worden zijn van de goedkoopste trapliften bij de leveranciers. Dat betekend niet direct dat de prijs die u betaald te hoog is. Kunt u wat meer vertellen over het type traplift en de kwaliteit? Gaat het om een rechte trap of een trap die erg lang is of met veel bochten?

  Ik hoor graag van u!

  Groeten,

  Kathelijne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.