Een goedkope traplift uitzoeken

Een goedkope traplift vinden die ook nog aan uw wensen tegemoet komt is een flinke opgaaf. Het is van belang een goede afweging te maken tussen uw wensen en de prijs van de traplift. Om u hierbij te helpen hebben we alle mogelijkheden en belangrijke dingen om rekening mee te houden, zodat u een goede en passende goedkope traplift kunt aanschaffen.

Wat voor traplift heeft u nodig?

Allereerst is het van belang om na te gaan wat voor traplift u nodig heeft. Net als bij andere apparaten worden er namelijk trapliften met verschillende specificaties geproduceerd. De achterliggende gedachte hierbij is dat er voor iedere persoon een passende traplift is.

Zo zijn er bijvoorbeeld speciale rolstoel trapliften waarmee u met de rolstoel de trap op en af kan; Trapliften speciaal gemaakt voor mensen die last hebben van overgewicht; Trapliften speciaal gemaakt voor buiten.

Dit maakt het wel ingewikkelder om een traplift te kiezen. Om u te helpen bij het duidelijk krijgen van uw wensen hebben we onderstaande vragenlijst opgesteld.

 • Heb ik een traplift nodig die ik in combinatie met een rolstoel kan gebruiken?
 • Weeg ik, of het combinatiegewicht van de dingen die ik ga verplaatsen zwaarder dan 135 kilo?
 • Wat is mijn lengte, heb ik een traplift nodig die in hoogte verstelbaar is?
 • Is de traplift voor buiten?
 • Moet de trap goed begaanbaar blijven voor mensen die niet van de traplift gebruik maken?
 • In welke termijn heb ik de traplift nodig?
 • Voor welke termijn heb ik de traplift nodig?
 • Wie gaat de traplift voor mij installeren?
 • Bij wie kan ik terecht voor onderhoud?
 • Is er een leverancier voor vervangingsonderdelen?
 • Met welke mate moet de traplift beveiligd zijn (Gordel, valbeugel, leuningen, noodstop)?
 • Hoeveel waarde hecht ik aan garantie?
 • Hoe ziet de trap eruit waar ik de traplift voor nodig heb (Complex, niet complex)?

Mocht u nog geen antwoord kunnen geven op vragen dan kunt u op zoek gaan naar verdere informatie op onze website.

Wat is goedkoper kopen, huren of via de gemeente?

Afhankelijk van uw situatie en de periode waarvoor u de traplift nodig heeft is kopen, huren of een WMO-traplift via de gemeente goedkoper. Staat de periode nog niet vast en verwacht u vele jaren van de traplift gebruik te maken dan is het kopen van een traplift meestal de beste optie voor een goedkope traplift.

Wanneer is huren goedkoper?

Wanneer de periode waarvoor u de traplift nodig heeft vaststaat, dan kunt u bereken of een traplift huren voor u voordeliger is. Ga dan op zoek naar de laagste prijs voor een traplift die aan u wensen voldoet om te huren en te kopen en maak een berekening. Het is belangrijk om hierbij ook rekening te houden met de onderhoudskosten.

Wanneer is de WMO-traplift voordeliger?

U komt voor een WMO-traplift in aanmerking als uw arts heeft vastgesteld dat u een traplift nodig heeft en uw persoonlijke situatie dit toestaat. Hiervoor moet u in overleg met de gemeente. De WMO-traplift heeft veel overeenkomsten met een huurconstructie alleen wordt deze geleverd tegen een lager tarief. Het nadeel hiervan is echter wel dat u vaak geen keus heeft in het type traplift dat u krijgt. De gemeente houdt hierbij mogelijk te weinig rekening met uw wensen.

Toch een traplift kopen?

Zoals gezegd is het kopen van een traplift interessant wanneer u voor een langere periode de traplift nodig heeft. Voor het kopen heeft u drie opties: nieuw, tweedehands particulier of tweedehands gespecialiseerd bedrijf. Wanneer u bij een particulier een tweedehands traplift koopt dan vereist dit veel onderzoek en installatiewerk.

Het is ook mogelijk om een tweedehands traplift bij een gespecialiseerd bedrijf te kopen. Het is over het algemeen goedkoper dan een nieuwe traplift kopen en u wordt begeleid in het aanschafproces. Ook worden er allerlei services geleverd bij de traplift, zodat u zich geen of minder(afhankelijk van de kwaliteit van de dienst) zorgen hoeft te maken over de installatie en onderhoud.

Een volledig nieuwe traplift kunt u bij vele verschillende leveranciers bestellen. Wanneer u de goedkoopste traplift wil hebben dan is het zaak om offertes aan te vragen bij de verschillende leveranciers. Als de offertes eenmaal binnen zijn kunt u een prijsvergelijking doen op basis van uw wensen.

Goedkope trapliftmerken

Een vraag die we vaak krijgen is wat is het goedkoopste trapliftmerk. Deze vraag is lastig te beantwoorden, omdat de wensen van iedere individu anders zijn. We kunnen dus geen algemeen goedkoopste merk advies geven. Wel kunt u een kijkje nemen op de pagina’s van verschillende merken die we op onze website hebben staan. Daar staan vaak ook prijzen en misschien nog wel belangrijker: de ervaringen van andere bezoekers die een traplift hebben gekocht.

goedkope traplift

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.