De meeste trapliften zijn gemaakt voor binnenshuis, maar er zijn ook speciale buiten trapliften. De zetel van de traplift is dan weersbestendig en de rails is van roestvrije materialen gemaakt. Deze trapliften zijn duurder in aanschaf en worden met name zakelijk toegepast.

Wanneer een traplift voor buiten?

Een buiten traplift wordt gezien als een onelegante oplossing. Men kiest liever voor een helling of het afvlakken van de trap. Dit ziet er natuurlijker uit en is goedkoper te realiseren.

Als de trap te stijl is of er geen ruimte is voor een helling, dan is een lift of een traplift de enige oplossing. Dit kan al bij hele korte trappen, bijvoorbeeld bij een kleine opstap voor de ingang van een bedrijfspand. Met een traplift blijft uw praktijk of bedrijf toegankelijk voor mensen met een mobiele beperking.

Speciale buiten traplift van Stannah
Speciale buiten traplift van Stannah

Belangrijkste verschillen tussen een binnen en buiten traplift

In de buitenlucht wordt de traplift aan allerlei weersomstandigheden blootgesteld. Of het nu onder nul is, regent of er sprake is van extreme warmte. De traplift moet blijven functioneren en betrouwbaar zijn. De zetel wordt daarom van kunststof gemaakt in plaats van leer, of er zit een hoes om de zetel heen. De rails is roestvrij en de bedrading en het besturingselement is beschermd tegen vocht. Bij veel merken krijg je ook een hoes om de traplift schoon te houden en te bescherm.

traplift in een tuin
Traplift in de tuin voor een rechte trap