rolstoelliftDe rolstoellift staat ook wel bekend als een plateautraplift en biedt uitkomst aan rolstoel gebruikers. De lift bestaat uit een plateau wat via een langs de trap bevestigde rails omhoog en omlaag beweegt. Met de rolstoellift is het mogelijk om een verdieping omhoog of omlaag te gaan zonder dat u uit uw rolstoel hoeft te komen.

Rolstoellift of traplift

Een rolstoellift heeft een platform op de plek waar een gewone traplift een stoel heeft. Dit betekend dat de lift zwaarder is en ook meer gewicht moet kunnen dragen. U zit immers op de traplift samen met uw rolstoel. Dit betekend ook dat de rolstoellift een sterker voortdrijvingsmechanisme nodig heeft. Het gevolg hiervan is dat de rolstoellift meer stroom gebruikt dan een traditionele traplift.

Wanneer een rolstoellift

De rolstoellift is speciaal ontworpen voor mensen die zich niet zonder rolstoel kunnen voortbewegen. Het is voor hen onmogelijk om zich van de rolstoel in de traplift te hijsen.

Aanpassingen voor de rolstoellift

Een ander aspect van de rolstoellift is dat de lift vaak meer ruimte in beslag neemt dan een traplift. In veel gevallen kan de rolstoellift wel ingeklapt worden wanneer u deze niet gebruikt. Eenmaal in gebruik is de rolstoellift een stuk breder dan een standaard traplift. Dit kan betekenen dat de trap verbreed moet worden, voordat de rolstoellift geïnstalleerd kan worden. Ook kan het zo zijn dat er een extra groep in de stoppenkast zal moeten worden aangebracht, omdat de huidige groepen niet voldoen.

Veiligheid rolstoellift

Bij een rolstoellift komt u met uw rolstoel bovenop een plateau te zitten. Het plateau beweegt en daarom is het van belang dat het plateau stabiel is en terwijl de lift actief is uw rolstoel blokkeert. Een rolstoel heeft meestal wel een “handrem”, maar veiligheid staat uiteraard voorop.

3 opmerkingen over “Rolstoellift”

 1. zoek met spoed een platform lift om met mijn rolstoel naar boven te kunnen.

  Vriendelijke groet Cecilia

 2. Goedemorgen,
  Ik ben voor een sociaal maatschappelijke bovenruimte op zoek naar een 2de hands rolstoellift .
  Breedte trap is 130 cm
  Hoogte trap is 430 cm (ongeveer 45 gr)
  Ik was even benieuwd of jullie een dergelijke 2de hands lift in de aanbieding hebben en wat daar dan de kosten voor zijn.

  met vriendelijke groet,
  Han van den Born

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.