De obesitas (xl) traplift is speciaal ontwikkeld voor mensen die leiden aan obesitas. Het belangrijkste verschil tussen een obesitas lift en een gewone traplift is dat de traplift meer dan 150 kilo kan dragen. Ook zal de stoel veelal breder zijn, zodat mensen met overgewicht ook comfortabel van de lift gebruik kunnen maken.

Obesitas traplift

obesitas trapliftDe obesitas traplift is een goed alternatief voor een gelijkvloerse woning. De liften worden gemaakt voor mensen tot een gewicht van 300 kilo. Boven de 300 kilo is het moeilijk om een traplift te vinden die rechtstreeks uit de fabriek het gewicht ondersteunt.Wanneer de gewichtsondersteuning onvoldoende is kunt u aan de leverancier vragen of ze de lift aanpassen aan uw specifieke wensen. Het voortdrijving mechanisme van de traplift moet in staat zijn om het gewicht over de rails voort te stuwen.

Aanpassingen voor de obesitas traplift

Voor de obesitas traplift zijn over het algemeen geen speciale aanpassingen vereist. Hij kan net als andere typen trapliften via een rails langs de trap worden gemonteerd. De stoel die aan de lift vast zit is wel groter. Meestal heeft dit geen gevolgen voor de installatie, maar het is verstandig dit even na te vragen bij de leverancier.

Veiligheid

Een obesitas traplift heeft andere veiligheidseisen dan een standaard traplift. Zo moet de lift uiteraard meer gewicht ondersteunen, maar dat betekend ook dat de gordel, voetsteunen en armleuningen meer gewicht moeten ondersteunen.

Alternatieve toepassing

Dit type traplift wordt door sommigen ook gekozen om zware spullen, zoals boodschappen mee te vervoeren. Kiest u hierom ook voor dit type traplift, dan raden we aan hier erg voorzichtig mee te zijn.

Bovenstaande traplift is de 1000XXl van Handicare. Dit is een traplift speciaal gemaakt voor een zwaardere belasting. Het frame is verstevigd en ook wijder gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.