De kindertraplift is, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen voor kinderen, maar ook voor kleinere personen. Het belangrijkste verschil met het standaard type traplift is dat de stoel lager is, vaak minder gewicht ondersteund en verstelbaar is. De zetel is meestal ook aangepast op het formaat voor kinderen.

De kindertraplift

Een kindertraplift is geschikt voor kinderen tot een leeftijd van 12 jaar. De ergonomie en veiligheidsmaatregelen moeten hier dan ook op aangepast zijn. Vaak wordt er bij een traplift voor kinderen ook een zogenaamde zusterbediening meegeleverd. Deze bediening kunt u als ouder gebruiken om de lift te besturen terwijl u met uw kind meeloopt. Dit geeft zowel u als uw kind een veilig gevoel.

Aanpassingen voor een kindertraplift

kindertrapliftVoor een kindertraplift zijn meestal geen speciale aanpassingen nodig aan de trap of trapliftrails waaraan u de trapliftstoel bevestigd. Het voordeel hiervan is dat wanneer uw kind ouder wordt en groeit, er een nieuwe trapliftstoel aan de rails bevestigd kunt worden. Dit is een relatief eenvoudige operatie, waarvan de prijs dan ook een stuk lager ligt dan het installeren van een compleet nieuwe lift.

Het kan interessant zijn om op zoek te gaan naar een verstelbare traplift die ook geschikt is voor volwassenen. U hoeft dan niet de stoel om te wisselen wanneer uw kind ouder wordt. Let er hierbij wel op dat er in ieder geval niet ingeleverd wordt op veiligheid en eventueel comfort.

Veiligheid

Een kindertraplift moet aan dezelfde veiligheidseisen voldoen als een traplift voor volwassenen. Wel is een gordel voor kinderen noodzakelijk, zodat uw kind niet uit de traplift valt. Zoals gezegd wordt bij een traplift voor kinderen ook vaak een zusterbediening geleverd, waarmee u als ouder de traplift van afstand kan bedienen.

Let erop dat u het gewicht van uw kind in de gaten houdt. Het is van belang dat het maximale draaggewicht van de traplift niet overschreden wordt. Zo bent u er zeker van dat uw kind veilig van de traplift gebruik kan maken en er geen ongelukken gebeuren.

Mocht u het gewicht overschrijden, omdat u bijvoorbeeld geen vervangende traplift gefinancierd kunt krijgen, neem dan in ieder geval contact op met uw leverancier. De leverancier kan u meer vertellen over de risico’s die u loopt wanneer uw kind de traplift blijft gebruiken.

 

1 dacht op “Kindertraplift”

  1. Wij zijn op zoek naar een traplift voor onze dochter. Zij is geboren zonder benen, dus we zijn op zoek naar een traplift die lager is, zodat ze er zelf op kan klimmen. Ze kan op een opstapje klimmen van ongeveer 30 cm. Dus we denken bijvoorbeeld aan een traplift waarbij de voetensteun tot de grond 30 cm is, en ook de afstand van de voetensteun tot de zitting niet meer dan ongeveer 30 cm. Weten jullie of dat mogelijk is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.